Blog používateľa Peter Šantavý

Prečo na Nový rok slávime slávnosť Panny Márie Bohorodičky


Vyťali sme strom života...

...o čo krajší sme však v Kristovom kríži s ovocím vzkriesenia dostali.

Aktualizované: Celoštátna stratégia ochrany a podpory ľudských práv na zajtrajšom rokovaní vlády - petícia proti

Čo bolo pred referendom takticky z januárového rokovania vlády (142. schôdza) odstránené, vracia sa znovu na zajtrajšie rokovanie - celoštátna stratégia ochrany a podpory ľudských práv, ktorá i vďaka predreferendovému mediálnemu zápasu sa dostala viac do povedomia ľudí, ako ideologický zaťažený a zavádzajúci dokument.

Podporte petíciu proti kontroverznej správe Estrela (aktualizované)

Na októbrovom pléne Európskeho parlamentu odmietnutá správa Estrela o sexuálnom a reprodukčnom zdraví a právach, bola bezprecedentným spôsobom znovu pretlačená na rokovanie parlamentu. Využime teda možnosť vyjadriť sa formou petície ešte pred hlasovaním v Európskom parlamente, ktoré sa uskutoční už 10. decembra.

Za odchádzajúcim pápežom...

I napriek tomu, že v uplynulých dňoch médiá v enormnej miere informovali o abdikácii Svätého otca Benedikta XVI. a s tým súvisiacou situáciou v Katolíckej cirkvi, nájsť aspoň trošku objektívny, respektíve nezaujatý článok bolo dosť veľkým problémom.

Akosi nechápem

Mal som možnosť si prečítať blogový príspevok pána Eduarda Kladivu na Sme.Sk ohľadom udelenia čestného doktorátu Národnej výskumnej jadrovej univerzity (MIFI) Najsvätejšiemu patriarchovi Moskovskému a celého Ruska Kirillovi. Nechcem polemizovať s celkovým vyznením článku - to je na dlhšiu debatu o vede a viere, ale len poukázať na vyjadrenie, ktoré nedokážem stráviť.

Deklarácia 29 - naozaj je to krok správnym smerom?

V apríli tohoto roku vznikla na pôde Európskeho parlamentu iniciatíva známa ako Deklarácia 29, ktorej agendou je aj boj proti detskej pornografii a pedofílii na internete.

Poslanci EP sú vyzývaní k podpisu tejto deklarácie, takzvaného Písomného prehlásenia, ktoré však - ak je väčšinou poslancov EP podpísané - stáva sa oficiálnym stanoviskom Európskeho parlamentu. Takéto stanovisko potom môže byť doručené komisárke Cecílii Malmströmovej, ktorá je zodpovedná za oblasť slobody, bezpečnosti a práva.

Príspevky na blogu